Страшан случај: Годинама силовао дијете и малтретирао ванбрачну супругу

Агенције
Страшан случај: Годинама силовао дијете и малтретирао ванбрачну супругу

​СПЛИТ - Жупанијско државно тужилаштво у Сплиту подигло је пред сплитским Жупанијским судом оптужницу против 38-годишњака који се терети да је више од двије године силовао дијете и вербално те физички малтретирао ванбрачну супругу.

Како је саопштило Државно тужилаштво (ДОРХ), 38-годишњаку се ставља на терет да је тачно неутврђених дана од почетка септембра 2021. до краја јануара 2024. године, на подручју Жупаније сплитско-далматинске, извршио са полним односом изједначену полну радњу на штету дјетета млађег од петнаест година.

Уз то, окривљени се терети да је, од августа 2018. до фебруара 2024. године, свјестан да угрожава психофизички развој и правилан одгој дјеце свакодневно, у њиховој присутности, вербално и физички насртао на ванбрачну супругу што је код оштећене изазивало осјећај страха и узнемирености.

У оптужници је предложено да се против окривљеног продужи истражни затвор с обзиром да постоји оправдан страх да би боравком на слободи могао наставити с чињењем казнених дјела, додало је тужилаштво, преноси "Н1".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана