Странка Десно: Ако је Палевски крив тражићемо да буде најстроже кажњен

Танјуг
Странка Десно: Ако је Палевски крив тражићемо да буде најстроже кажњен

СКОПЉЕ- Политичка партија Десна, чији је оснивач и председник првоосумњичени за двоструко убиство Љупчо Палевски Палчо, огласила се данас саопштењем у којем се изражава саучешће због губитка два живота, младе Вање Ђорђевске и Панче Жежовског (74).

Наводе да су шокирани и у неверени због последњих догађаја, а својим члановима поручују да ће, уколико се докаже да је Палевски крив, захтевати да буде најстроже кажњен.

"У међувремену, апелујемо да се поштује Уставом загарантована претпоставка невиности осумњичених и оптужених, док се не докаже супротно. Тужилаштво и органи за провођење закона имају тежак и деликатан задатак да у потпуности разоткрију све елементе ових догађаја.

Из тог разлога, ми, чланови странке, стојимо на располагању органима реда, у циљу расветљавања кривично-правног догађаја и извођења пред Судом извршилаца ових гнусних случајева.

Политичка странка Десна ће, према Статуту странке, замрзнути чланство, функције и активности оптужених до окончања процеса", наводи се у саопштењу ове политичке странке, пренели су скопски медији.

Палевски је у бјекству и за њим је расписана међународна потјерница, а одређен му је и притвор. Спекулише се да је он из Београда, преко Истанбула, отпутовао за Минск.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана