Страхује се да има мртвих у експлозији у Меламину

СТА
Foto: Дело.си

КОЧЕВЈЕ – Генерални директор хемијске фабрике Меламин у словеначком Кочевју Срећко Штефанић рекао је данас да се страхује да је у експлозији у том предузећу погинуло четири или пет особа које се воде као нестале.

Он је рекао да су услови на лицу места, до којих ватрогасци засад нису могли да дођу, такви да ће те особе веома тешко преживјети, преноси СТА.

"Никад нисам у свом животу мислио да ће се ово десити, али се десило. Експлозија је настала у тачки трансфера када је дошао танкер са материјалом. Још увијек истражујемо зашто се десила експлозија" рекао је Штефанич.

У експлозији у хемијској фабрици Меламин је, према последњим информацијама, повријеђено шест запослених, од којих четири лакше, а две теже повријеђене особе превезене су у болницу УКЦ Љубљана.

Из те установе је речено да се они боре за живот и да имају тешке опекотине по цијелом тијелу.

"У вријеме експлозије сам радила у згради која је удаљена неколико стотина метара од Меламин фабрике. Експлозија је била јака и након ње је услиједио удар који нас је потресао. Прозори су се почели трести, многи су се и сломили" рекла је Барбара Жагар из Кочевја и додала да су затворена врата била истргнута из оквира.

"Отишла сам вани да видим шта се дешава. На једној страни се налази бојлерска соба Меламина и била сам убијеђена да се тамо десила експлозија. Примјетила сам пожар на једној страни пута гдје се налази фабрика. " рекла је Жагар.

Командант Ватрогасне јединице Кочевје наводи се да су првобитним цифрама које су објављене у јавности обухваћене и особе погођене експлозијом, можда на улици, којима је била потребна медицинска помоћ у вези с мањим проблемима попут посјекотина или удисања дима.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана