Страдао од метка друга из дјетињства: Детаљи пуцњаве у Никшићу

ГС
Страдао од метка друга из дјетињства: Детаљи пуцњаве у Никшићу

НИКШИЋ - Били су добри другови, можда и најбољи... Не знам, али знам да се друже од дјетињства. Свако вече окупљали су се овдје на истом мјесту, казао је један од мјештана никшићког насеља Будо Томовић у којем је убијен тридесетједногодишњи Радосав Поповић.

Полиција је јуче ухапсила Радована Радовића, који је осумњичен за убиство, и Вуколу Ровчанина, који се терети за непријављивање кривичног дјела, пише црногосрски Дан.

Злочин се догодио у никшићком насељу Будо Томовић у ноћи између петка и суботе. Око 3.40 дежурна служба Одјељења безбједности Никшић обавијештена је од стране запослених у Медицинском центру да је на указивање љекарске помоћи без знакова живота довезен Радосав Поповић из Никшића, са повредама задобијеним ватреним оружјем у предјелу груди.

Како је саопштено из Управе полиције, Службеници Регионалног центра безбједности “Сјевер” – Одјељења безбједности Никшић у кратком року су расвијетлили убиство и лишили слободе двије особе.

Ухапшени одраније познати полицији

Како је саопштено из полиције, осумњичени су одраније познати органима реда.

- Осумњичена лица су одраније позната полицији. Р.Р. је регистрован као починилац дјела из области злоупотребе дрога, док је В.Р. регистрован као извршилац дјела из области насиља. Р.Р. и В.Р. ће уз кривичну пријаву бити приведени државном тужиоцу у Вишем државном тужилаштву у Подгорици - саопштили су из полиције.

Како су даље навели, спроведеном криминалистичком обрадом лоцирано је и пронађено мјесто извршења кривичног дјела, а током даље криминалистичке обраде идентификован је извршилац.

- Током претраге терена пронађено је средство извршења кривичног дјела – пиштољ, као и чаура од испаљеног пројектила. Сумња се да је пиштољ коришћен као средство извршења кривичног дјела, а који је извршилац одбацио након извршеног дјела. Полицијски службеници ОБ Никшић, предузимајући радње на потпуном расвјетљавању овог кривичног дјела, лишили су слободе и В.Р. због сумње да је извршио кривично дјело непријављивање кривичног дјела и учиниоца – навели су из полиције.

Према незваничним информацијама, жртва и осумњичени живјели су у комшилуку, а један од мјештана каже да су били другови од дјетињства.

Незванично се помиње и да постоји могућност да је у питању несрећан случај. Како је објавила РТВНК, Радовић је Поповића довезао у болницу.

Увиђај на мјесту убиства обавила је тужитељка Радмила Гачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана