Стојковић ухапшен због пријетњи

Aгенције, фото: vijesti.me
Стојковић ухапшен због пријетњи

Подгорица - Шеф будванске Криминалистичке полиције Синиша Стојковић осумњичен је да је пријетио тужиоцу који води поступак због пријетњи новинарки “Вијести” Оливери Лакић, преносе агенције.

То је изјавила врховни државни тужилац Црне Горе Ранка Чарапић.

Стојковић је ухапшен у петак поподне, а након вишесатног саслушања у Тужилаштву у Подгорици касно синоћ је пуштен да се у даљем поступку брани са слободе.

Чарапић је, у изјави медијима, навела да постоји основана сумња да је Стојковић посредовао код основног тужиоца у Подгорици да не предузима даље службене радње у поступку који се води против полицајца Миленка Рабреновића, због пријетњи упућених Лакићевој.

- Стојковић је упозорио тужиоца да би даље вођење тог поступка угрозило напредовање Веселина Вељовића на мјесто директора Агенције за националну безбједност и Владана Јоковића на функцију директора Управе полиције, указујући му да су ова напредовања наводно договорена у политичком врху - казала је она.

Према њеним ријечима, Стојковић је тужиоцу указао да у политичком врху Црне Горе наводно договорено и разријешење врховног државног тужиоца, због погрешних одлука.

- У контексту ових околности сугерисао је основном тужиоцу да се пази покренутог поступка, јер би, у супротном, и он могао бити разријешен - навела је Чарапићева.

Стојковић је дугогодишњи припадник Управе полиције Црне Горе, а на функцији шефа Криминалистичке полиције у Будви постављен је у марту ове године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана