Стивен Сигал позван да обучава волонтере који штите школе у Фениксу

Aгенције
Стивен Сигал позван да обучава волонтере који штите школе у Фениксу

Самопрокламовани “Најчвршћи амерички шериф” удружује снаге с глумцем Стивеном Сигалом у обуци волонтерског полицијског одреда који штити школе у области Феникса, савезне америчке државе Аризоне.

Окружни шериф Марикопе Џо Арпаио објавио је контроверзни план послије убистава која су се у децембру 2012. догодила у школи у Конектикату.

Шерифова канцеларија саопштила је да ће Сигал, глумац познат по улогама у филмовима “Нико - Изнад закона” и “Под опсадом”, показивати тактике борбе без оружја и друге технике, у чему ће се ослањати на своја искуства с борилачким вјештинама.

Вођа демократске мањине у парламенту Аризоне Чад Кемпбел назвао је тај план смјешним.
-Он од тога прави спрдњу. Зар ће филмски глумац да обучава људе да штите школе? - рекао је Кемпбел.

Предсједник друштва “Грађани за бољу Аризону” Ренди Параз рекао је да је тужно што се шериф, који је у земљи славан по чрвстом ставу о илегалној имиграцији, служи убиствима у Конектикату да привуче пажњу медија.

У јануару су послате патроле око 59 школа. Шериф је ове недјеље објавио да му треба више чланова да настави њихову активност и позвао 1.000 грађана да се пријаве као волонтери.

- Волонтери носе униформе и возе патролна кола, а поједини су послије обуке добили овлашћење да носе оружје. Они неће улазити у школе осим ако не примјете опасност, али ће патролирати око зграда - рекао је Арпарио.

Он је рекао да су се и друге значајне личности придружиле волонтерском полицијском одреду који има више од 3.000 чланова. Међу њима је звијезда “Хулка” Лу Феринго и глумац Питер Лупус, звијезда серије “Немогућа мисија”.

Сигал

Власник је црног појаса десети дан у аикиду. Каријеру је започео у Јапану као инструктор аикида, прије него што се преселио у Лос Анђелес гдје је снимио свој први филм 1988. године. Постао је позната акцијска звијезда, а његови филмови су зарадили преко 600 милиона долара широм свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана