Стефановић: За Београд не постоји граница са Косовом

Срна
Стефановић: За Београд не постоји граница са Косовом

БЕОГРАД - Министар одбране Србије Небојша Стефановић поручио је предсједнику самопроглашеног Косова Вљоси Османи да не постоји никаква граница Србије са Косовом већ само административна линија.

"Постоји само административна линија са нашом јужном покрајином, што је огромна разлика”, рекао је Стефановић, након што је Османијева рекла да ће се “Војска Србије суочити са војском САД и НАТО, ако пређе границу са Косовом”.

Он је захлавио Османијевој за интересовање за Војску Србије уз оцјену да је то разумљиво јер Војска јача из дана у дан и тако ће и наставити, те је зато сигуран да ће и представници привремених институција у Приштини поштовати Резолуцију Савјета безбједности УН 1244 о Косову и Метохији.

“Такође сам 100 одсто сигуран да знају и зашто не смеју и не могу силом ући на север Косова и Метохије. Јасно је што су стално нервозни”, рекао је Стефановић.

Поводом оцјена Османије о међународним вјежбама у којима учествује Војска Србије, Стефановић је рекао за Тањуг да “Србија жели чланство у ЕУ, што је њен стратешки циљ, али да је уједно војно неутрална земља”.

“И зато има могућност и привилегију да организује вежбе и са САД и Русијом, али и другим земљама, кад год је то у интересу наше земље”, рекао је Стефановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана