Становници Петриње огорчени: Нико нас не шљиви

Танјуг
Foto: Архива

ЗАГРЕБ- Нови министар грађевинарства Иван Паладина, чија је импозантна приватна имовина у фокусу хрватске јавности од његовог именовања, одржао је данас конференцију за новинаре у Петрињи, која страдала у земљотресу крајем 2020., а чији становници без икакве наде и даље живе у контејнерима.

Грађани, који су присуствовали обраћању, видно су незадовољни, а један од њих Ненад Царевић рекао је за загребачку Н1 тв. да министар није одговорио на пуно питања, што, како каже, "значи да нема појма".

"Не вјерујемо му, не вјерујемо никоме", каже Царевић.

Додао је да се Петрињани осећају као грађани у гету.

“Имамо проблема с инсталацијама, с гријалицама. Директор комуналца повлачи два мајстора, штеди, каже да можемо сами. Ово је другачији систем, није као код куће… Овдје је пуно старих људи који не могу да изађу напоље. Дјеце је пуно. Нису дошли ни да дезинфикују због короне…”, прича Царевић који је и послије готово 16 мјесеци од земљотреса и даље становник контејнерског насеља.

Подсјетио је да је премијер Андреј Пленковић једном обишао насеље.

"Сви одговори били су хипотетички. У праву је да је све у Петрињи требало порушити. Сад имамо потпуни хаос… Нитко нас не шљиви”, рекао је Царевић.

Напомиње да је министар рекао да ће до краја године понудити привремене замјенске станове.

“Све је то у реду, али и овде смо привремено. Што значи привремено, десет година", упитао је.

Царевић не види "свјетло на крају тунела", новом министру не вјерује, а страхује да, како каже, не заврши у затвору прије него што почне обнова.

“Мислим да нови министар у ствари не зна ништа. Поручио бих му да се повеже са свим могућим институцијама и министарствима и договори, не може он то сам”, каже Царевић, који сматра да је би најпошетеније било да се, како наводи, окренуо и рекао:"Ја то водити нећу”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана