Шта све Шарић има у родном граду

Б92
Шта све Шарић има у родном граду

Пљевља - Нико не зна тачно колико је новца, уз подршку претходне локалне власти, од 2006. године Дарко Шарић уложио у родни град.

Све шта је саграђено парама од продаје дроге и данас добро послује као закупљен простор који издаје црногорска Управа за имовину.

Поједини листови у тој земљи пишу да ће до краја године Душку Шарићу, који се водио као власник заплијењене имовине у Пљевљима, а тренутно је у затвору, ти објекти бити враћени.

Да ли је могуће да је хапшењем само једног човјека овде заустављен бољи живот? Будите сигурни да би огромна већина Пљевљана свакодневни силазак бројних новинарских тимова у тај град и те како мијењала за долазак Шарићевих грађевинских машина.

Траг прљавог новца, видљив је на сваком кораку. Због огромних трошкова одржавања црногорска управа за имовину издаје у закуп већину заплијењених објеката. Дискотека "Миниципијум С" подигнута на мјесту некадашње породичне куће Шарића и клуб "4 собе" најпосјећенија су мјеста у граду.

Бензиска пумпа "Мат петрол" точи гориво, а у стоваришту на путу ка Градацу још увијек се може видети један број некада импозантне колекције Шарићевих грађевинских машина и камиона. И даље се прича о недовршеним мегаломанским идејама нарко боса.

Други велики неостварени пројекат била је цементара у Отиловићима, чију је градњу прекинула акција "балкански ратник". Новинар листа Дан из Пљевља Божо Јеловац, који је први у црногорској штампи представио Шарића као криминалца, каже да је он имао јако упориште у претходној локалној власти.

Бивши предсједник општине Пљевља, а сада посланик ДПС-а Филлип Вуковић био је исувише заузет кампањом због локалних избора да би одговорио на наша питања.

Колико је тачно прљавог новца уложено у овај град од 2006. године, може само да се нагађа. Поједини црногорски медији најављују да ће до краја године Душку Шарићу, Дарковом брату, који због прања новца служи затворску казну у Бијелом пољу, одузета имовина бити враћена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана