Шта се дешавало након што је Праљак попио отров: Ћорић га полијевао водом, Петковић га реанимирао

Агенције
Шта се дешавало након што је Праљак попио отров: Ћорић га полијевао водом, Петковић га реанимирао

Загреб - Након што је Слободан Праљак у сриједу попио цијанид у хашкој судници, према неким наводима, сјео је и рекао: Попио сам отров.

Убрзо се предсједавајућем судији обратила једна од Праљкових адвоката Наташа Фавеау Ивановић рекавши му да јој је клијент управо рекао да је попио отров. Судија је тада наредио да се спусте завјесе и прекинуо изрицање пресуде.

Посљедње што су пратиоци суђења с галерије видјели било је Праљково лице које се црвени и грчи од болова. Оно што се потом догађало, догодило се скривено од очију јавности.

Како јавља „Вечерњи„, према једном извору, Праљку је прискочио Миливој Петковић (такође осуђен на 20 година), откопчао му кошуљу и покушао га реанимирати.

Валентин Ћорић, који је осуђен на 16 година затвора, га је полијевао водом, док је Праљак све теже дисао, а у једном тренутку је некога ухватио за руку, вјероватно Бруну Стојића (осуђен на 20 година затвора).

Одвило се то све у неколико првих тренутака након што је Праљак изрекао да „с презиром одбацује пресуду“, попио отров и сјео.

У суд је дошла Хитна помоћ и сат касније Праљка одвезла у болницу. Недуго затим је објављено да је преминуо.

Суосуђеници су за то сазнали слушајући наставак читања пресуда, а како пише „Вечерњи“, више су били шокирани Праљковим чином, него што су говорили о својим пресудама.

Како је Слободан Праљак у судницу унио бочицу с отровом још није познато.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана