Шта је Пленковић радио у Украјини?

Агенције
Шта је Пленковић радио у Украјини?

ЗАГРЕБ – Хрватски премијер Андреј Пленковић је украјинском предсједнику Володимиру Зеленском у Кијеву представио најновији пакет мјера за помоћ Украјини, којим је укупна војна помоћ Хрватске порасла на „више од 200 милиона евра током протекле двије године“.

- Такође, веома сам срећан што вам Хрватска помаже у разминирању. Били смо домаћини највеће прве међународне конференције о разминирању, оперативно реализујемо наша обећања и у финансијском и у оперативном смислу, тако што наша водећа фирма за разминирање отвара своју подружницу у Кијеву, рекао је Пленковић, мислећи на фирму ДОК-ИНГ.

Зеленски је на почетку састанка хрватској делегацији предвођеној Пленковићем захвалио на свој подршци откако је рат почео.

- Одувијек смо рачунали на вашу подршку, укључујући у политичким питањима као што је наш пут ка Европској унији и НАТО савезу. Захвални смо вашем народу што је примио наше избјеглице, казао је Зеленски хрватском премијеру, преноси Хина.

Пленковић је раније данас стигао у ненајављену посјету Украјини, а касније је на друштвеној платформи X најавио самит земаља југоистока Европе у Дубровнику у октобру, с циљем подршке Украјини и њеној територијалној цјеловитости.

Он је рекао да је за сада одзив лидера земаља Југоисточне Европе за самит подршке Украјини у Дубровнику веома добар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана