Српско породично стабло поново на улицама Вуковара

Танјуг
Српско породично стабло поново на улицама Вуковара

Вуковар - У Вуковару се на улицама и трговима поново појавило "Српско породично стабло" - графит који вређа Србе, а фотографије су се прошириле и на друштвеним мрежама.

Графит има црну подлогу на којој је исцртано стабло са објешеним тијелима уз текст "Serbian family tree " (односно српско породично стабло).

Како наводи регионална телевизија Н1, тај натпис се повремено појављује на улицама и трговима у Хрватској - прије четири године у Загребу, прошле године на дрвету код улаза у обданиште у виду наљепнице и на улицама Петриње.

Организација Амнести интернешенел је у извјештају за прошлу годину упозорила Хрватску на бројне проблеме у области људских права.

У том документу наводи се да у Хрватској и даље има дискриминације националних мањина и наводи како се Срби повратници суочавају с проблемом повраћаја имовине, а да је право на употребу мањинских језика и писма и даље политизовано и неспроведено у неким градовима.

Та организација је навела и да је период политичке нестабилности крајем године био пропраћен порастом националистичке реторике и говора мржње, нарочито према Србима, избјеглицама и мигрантима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана