Српско народно вијеће донирало стоти контејнер болници у Петрињи

Срна
Српско народно вијеће донирало стоти контејнер болници у Петрињи

ПЕТРИЊА - Српско народно вијеће је Одјељењу за плућне болести болнице у Петрињи донирало контејнер, који је уједно стоти којег је СНВ у оквиру акције “Банија је наша кућа” обезбиједио подручју погођеном земљотресом.

Из СНВ је саопштено да су донирали контејнер за смјештај центра за дијагностику након што је зграда Одјељења за плућне болести уништена у разорном земљотресу 29. децембра.

Предсједник СНВ-а Милорад Пуповац рекао је да су поносни на људе који су у овоме учествовали.

Доктор Гордана Стјепановић, која је на челу Одјељења за пулмологију и продужено лијечење са палијативном његом у Општој болници “Др Иво Педишић”, захвалила је за донацију у своје, име сарадника, али и пацијената који сада неће дуго чекати.

- Рад ће увелико бити олакшан зато што ћемо дијагностику пребацити у тај контејнер који смо добили - рекла је Стјепановићева.

Већи дио Одјељења за плућне болести ради у простору бившег ресторана болнице, а донација СНВ-а ће увелико олакшати и убрзати рад пулмолошке амбуланте јер ће дијагностички центар добити властити простор.

СНВ је у сарадњи са Српском православном црквом и бројним донаторима из Хрватске, Србије и БиХ, доставио 100 контејнера за привремено стамбено збрињавање становништва Баније након земљотреса.

Такође, допремљене су велике количине грађевинског материјала, хуманитарне помоћи у храни, одјећи и хигијенским потрепштинама, а посебни тимови су активирани на пружању психосоцијалне помоћи.

На Банији је 100 волонтера активирано на пословима логистике и директне помоћи становништву, како би све донације у контејнерима и храни биле достављене угроженим домаћинствима.

Отворен је хуманитарни пункт у Петрињи и Банијска кућа у Глини, као гаранција становништву да ће помоћ Банији бити систематска и дуготрајна, с тимовима који ће у идућим мјесецима пружати психо-социјалну, правну, хуманитарну и развојну помоћ, истиче се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана