Српским медијима у Црној Гори искључена струја

Срна
Српским медијима у Црној Гори искључена струја

ПОДГОРИЦА - Српски национални савјет (СНС) саопштио је да је усљед неизмирених дуговања према Електропривреди Црне Горе јутрос искључена струја Српској кући, а тиме и српским медијима – Српској телевизији и Српском радију, који емитују цјелодневни програм.

Уз извињење јавности због прекида програма, у саопштењу се наводи да је струја искључена јутрос око 10.00 часова.

"Од укупно више од четири милиона евра опредијељених средстава у протеклом периоду, у Фонду за заштиту и остваривање мањинских права и Министарству за људска и мањинска права, српским организацијама додијељено је мање од један одсто, иако српски народ чини натполовичну већину грађана Црне Горе који користе подршку наведених фондација", наводи се у саопштењу.

Из Српског националног савјета наводе да је значајно напоменути да српске организације и појединци, од издвајања Црне Горе из заједничке државе, па до данас, нису добијали подршку ни од Министарства културе, као ни Центра за културу мањина, што свједочи о очигледној дискриминиацији српског народа у Црној Гори.

"Стога обавјештавамо јавност Црне Горе да ће, уколико се не пронађе адекватно рјешење, доћи до потпуног заустављања рада српских медија у Црној Гори", саопштено је из Српског националног савјета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана