Српски званичници послали телеграме саучешћа: Трагедија у Тетову потресла све грађане Српске

Срна
Foto: Анадолија

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, БАЊАЛУКА - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа предсједнику Сјеверне Македоније Стеви Пендаровском поводом велике несреће у Ковид болници у Тетову.

Српски члан Предсједништва БиХ истакао је да је цијели регион веома потресла тужна вијест о пожару који је захватио Ковид болницу у Тетову, а у којем је живот изгубило најмање 14 људи, док је више повријеђено, саопштено је из Кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

"У овим тешким тренуцима сви смо уз народ Сјеверне Македоније и саосјећамо у њиховом тешком болу. Молим Вас да искрено и најдубље саучешће пренесете и породицама настрадалих, а повријеђеним жеље за брз и успјешан опоравак", нагласио је Додик у телеграму саучешћа.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа предсједнику Сјеверне Македоније Стеви Пендаровском поводом стравичног пожара који је захватио ковид болницу у Тетову.

Цвијановићева је навела да је са великом тугом примила вијест о страшној несрећи у којој је страдао велики број људи, саопштено је из Кабинета предсједника Српске.

"Ова трагедија је потресла све наше грађане који истински саосјећају са породицама настрадалих", навела је Цвијановићева у телеграму.

Она је у своје и у име грађана Републике Српске Пендаровском, породицама и пријатељима страдалих изразила најдубље саучешће, а повријеђенима пожељела брз и успјешан опоравак.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је телеграм саучешћа премијеру Сјеверне Македоније Зорану Заеву поводом пожара у ковид болници у Тетову.

Вишковић је у телеграму саучешћа, који је упутио у име Владе Републике Српске и своје лично име, Заеву и грађанима Сјеверне Македоније изразио најдубље саосјећање у тренуцима док тугују за жртавама пожара у Тетову.

"Са шоком и невјерицом примили смо вијест о трагичном губитку људских живота у ковид болници у Тетову. У мислима смо са народом Сјеверне Македније, док тугује за жртвама овог трагичног догађаја", наводи се у телеграму предсједника Владе Републике Српске.

Најмање 14 људи погинуло је у пожару који је синоћ захватио импровизовану, привремену ковид болницу у центру Тетова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана