Српски ватрогасци и хеликоптери гасе пожаре по Сјеверној Македонији

Срна
Foto: Агенције

БЕОГРАД - Србија је послала четири хеликоптера да помогну у гашењу пожара у Сјеверној Македонији, након што је успјешно локализован на Мокрој Гори, у мјесту Брезовица.

Хеликоптери су у Сјеверну Македонију послати по налогу предсједника Србије Александра Вучића, а тамо је заједно са флотом стигао министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Вулин је рекао да су хеликоптери са 16 српски ватрогасаца-спасилаца дошли да помогну гашењу пожара у Кумановској регијиу, у мјесту Старо Нагоричане и околним селима, неколико дана након недавног самита "Отворени Балкан", који је одржан у Скопљу.

"Ми смо једно на овом простору и морамо да будемо што ближе једни другима. Помоћ Србије је увек ту, биће брза, сигурна и Северна Македонија на Србију увек може да се ослони. Немате ви никог ближег и ми немамо никог ближег. Нећете остати сами", истакао је Вулин.

Он је поручио да иницијатива "Отворени Балкан" значи "Балкан Балканцима" и да су балкански народи, када заједно раде и брину о простору на коме живе, најуспјешнији и најсигурнији.

Министар унутрашњих послова Сјеверне Македоније Спасовски захвалио је Вучићу, Вулину и Влади Србије за упућену помоћ, истакавши да је тренутно активно 13 пожара који пријете да захвате већу површину.

"Важно нам је што као држава нисмо препуштени сами себи, ту су наши пријатељи из Србије", рекао је Спасовски.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана