Српски полицајац Данило Стојановић засад остаје у Црној Гори

Танјуг
Foto: Arhiva

ПОДГОРИЦА - Српски полицајац Данило Стојановић (44) из Берана за сада неће бити изручен властима Србије које га потражују ради кривичног поступка који се води против њега, због сумње да је припадник криминалне групе Дарка Шарића која је дјеловала на територији Србије, Европе и Јужне Америке, одлучио је Апелациони суд Црне Горе, пише Побједа.

Апелациони суд је, наводи се, укинуо рјешење бјелопољског Вишег суда да су испуњене законске претпоставке да се Стојановић изручи Србији. Изручење Стојановића затражило је Министарство правде Србије ради вођења кривичног поступка за кривична дела криминално удруживање и злоупотреба службеног положаја у саизвршилаштву у продуженом трајању.

У образложењу се наводи да је је решење Вишег суда у Бијелом Пољу „захваћено битним повредама одредаба кривичног поступка и погрешно утврђеног чињеничног стања, односно да се из њихове одлуке не може закључити када је и којим решењем притвор према овоме окривљеном одређен“.

Осим тога, Виши суд у Бјиелом Пољу је нашао да су испуњени законски услови за изручење Стојановића јер је из документације која је достављена уз замолницу утврдио да је окривљени држављанин Србије. Међутим, судије Вишег суда у Бијелом Пољу нису узеле у обзир чињеницу да је Стојановић држављанин и Црне Горе. Из тог разлога, Апелациони суд наложио је Вишем суду да у поновном поступку отклони указане недостатке након чега ће бити у прилици да донесе нову, на закону засновану одлуку.

Стојановић је ухапшен 18. априла на ГП Грнчар док је као сувозач у аутомобилу којим је управљао В. Р. покушао да изађе из Црне Горе.

Стојановић је приликом контроле показао идентификациона документа Србије али када су га гранични полицајци усмерили на другу линију граничне провере, он је побегао. Убрзо је ухапшен, а након тога, из полиције је појашњено да је Стојановић избегао хапшење припадника Шарићеве групе у Београду 14. априла јер је истог дана ушао у Црну Гору без проблема, јер будући да за њим није била расписана потерница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана