Српски Патријарх уводи у трон миторополита Јоаникија

Срна
Српски Патријарх уводи у трон миторополита Јоаникија

ЦЕТИЊЕ - Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Јоаникије данас ће бити устоличен у Цетињском манастиру.

Владику Јоаникија ће у трон митрополита црногорско-приморских увести Његова светост патријарх српски Порфирије.
Свету архијерејску литургију јутрос ће од 8.00 часова у Цетињском манастиру служити српски патријарх, уз саслужење архијереја Српске и других помјесних цркава.

Његова светост демантовао је касно синоћ писање медија да неће бити обављено устоличење митрополита црногорско-приморског Јоаникија на Цетињу.

Из Српске православне цркве касно синоћ је саопштено да ће патријарх српски Порфирије јутрос са архијерејима кренути за Цетиње, гђе ће устоличити новоизабраног митрополита црногорско-приморског Јоаникија.

Патријарх је јуче стигао у Црну Гору, први пут након што је изабран за поглавара СПЦ. На аеродрому у Подгорици дочекао га је митрополит Јоаникије.

У част патријарха синоћ је испред Храма у Подгорици служена доксологија у присуству више десетина хиљада вјерника који су стигли из свих крајева Црне Горе.

Били су присутни присуствовали премијер Здравко Кривокапић, министри у Влади, представници ДФ-а, Прве, посланици Демократа.

На Цетињу је јуче група грађана блокирала прилазе граду, а испред Цетињског манастира уклонили су и заштитну ограду, која је ту била постављена.

Они се противе устоличењу, због чега су и протестовали, а у једном тренутку дошло је и до мањег сукоба са полицијом.

Како би се одржао мир, ангажовано је 1.800 полицајаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана