Српски народ у Црној Гори спреман да брани свој идентитет

Срна
Српски народ у Црној Гори спреман да брани свој идентитет

Подгорица - Српски народ у Црној Гори спреман је да у сваком тренутку брани своје достојанство и идентитет, поручили су лидери Демократског Фронта /ДФ/ Андрија Мандић и Милан Кнежевић током разговора са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.

Мандић и Кнежевић су на позив предсједника Републике Српске у уторак, 28. фебруара, присуствовали обиљежавању Дана Српске у Београду.


Они су заједнички оцијенили да је неопходно остварити што чвршће јединство српског народа јер се налази пред веома важним историјским изазовима за које је национална слога највећа гаранција опстанка, саопштено је синоћ из ДФ-а.

"Додик је исказао пуну солидарност са првацима српског народа у Црној Гори и најоштрије осудио покушај њиховог прогона. Он је истакао да ће Срби из Републике Српске увијек подржавати своје сународнике из Црне Горе", наводи се у саопштењу.

Мандић и Кнежевић су истакли да је српски народ у Црној Гори, "иако изложен дискриминацији и великим притисцима, показао жилавост и снагу и да је спреман да у сваком тренутку брани своје достојанство и идентитет".

Они су нагласили да су кроз сарадњу са другим опозиционим странкама, као и са политичким представницима других народа у Црној Гори, направили добру основу за организовање првих поштених избора који би се одржали заједно са предсједничким изборима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана