Српски национални савјет: Подршка руководству Србије да очува мир и дође до рјешења за Космет

Срна
Српски национални савјет: Подршка руководству Србије да очува мир и дође до рјешења за Космет

ПОДГОРИЦА- Српски национални савјет Црне Горе и Конференција кровних српских националних организација из земаља региона пружили су подршку државном руководству Србије у напорима да сачува мир, стабилност и економски напредак и да дође до рјешења за Косово и Метохију.

У саопштењу су навели да је посљедње засједање Скупштине Србије о Косову и Метохији показало велику подршку народних ппосланика да се пронађе најбоље рјешење за изузетно сложене проблеме који се постављају пред Србијом и њеним руководством.

"Српски народ у Црној Гори јединствен је у жељи за нераскидивом повезаношћу са својим сународницима у Србији и Републици Српској са којима нас у овом тренутку дијеле вештачки постављене границе између једног народа, које не прихвара, када су у питању јединствена култура, српска традиција и очување идентитета", наводи се у саопштењу.

Указали су и на то да су захваљујући бризи Владе Србије и предсједника Србије Александра Вучића дошли бољи дани за Србе у Црној Гори.

Српски национални савјет је навео да су уз помоћ српских државних институција изграђене и опремљене Српске куће у Подгорици, Пљевљима и Беранама, те указано на свакодневну бригу за опстанак Срба у равноправним условима са другим националним заједницама.

"Стога се најискреније захваљујемо Влади Републике Србије на изузетној подршци и разумијевању," наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана