Српски национални савјет Црне Горе: Гасање о резолуцији - коначно посртање понизне власти

Срна
Српски национални савјет Црне Горе: Гасање о резолуцији - коначно посртање понизне власти

ПОДГОРИЦА - Резолуција о Сребреници, коју намјерава у име грађана да у Генералној скупштини УН подржи Влада Црне Горе, представља коначно посртање најчудеснијег и најупорнијег дијела српског народа који је вијековима знао како да на прави начин одговори најтежим изазовима, саопштено је из Српског националног савјета Црне Горе.

Предсједник Савјета Момчило Вуксановић истакао је да је подршка резолуцији превршила “сваку мјеру лицемјерја и понизности Владе и државних институција Црне Горе”.

Он је навео да Српски национални савјет, заједно са српским народом у Црној Гори “подржава Србију и Републику Српску у настојањима да одбране територијални интегритет, част и достојанство српског народа, уз чврсту опредијељеност да увијек буду заједно у јединству и слози”.

Српски национални савјет, са својим сестринским организацијама, учествоваће на протестима заказаним сутра у Подгорици, али и организовано на Свесрпском сабору 8. јуна.

Вуксановић је оцијенио да се приближава тренутак када ће актуелна власт довести у питање и посљедњи промил части и достојанства Црне Горе.

“Чојство и јунаштво већ одавно постоје само у примјерима наших предака”, нагласио је он.

Вуксановић је оцијенио да се огроман притисак непријатеља српског народа сручио на државне институције Црне Горе у којима су, нажалост, завладали њихови школарци инсталирани кроз разне пројекте бесповратних помоћи и неразумљивих задуживања.

“Тако власт у Црној Гори већ деценијама не доноси најважније одлуке у складу са већинском вољом грађана, што је њена и уставна обавеза, већ по благослову западних центара моћи”, истиче Вуксановић.

Он подсјећа да су промовисање нових националних симбола, преименовање српског језика, елиминација ћириличног писма, учлањење у НАТО савез, признање лажне државе Косово, увођење санкција Русији, намјера прихватања резолуције о Сребреници, гђе се српски народ жели приказати геноцидним - примјери који показују да власт у Црној Гори није власт својих грађана него страних интереса.

“Нажалост и српска опозиција, бирајући мање зло, прихватила је, на изненађење својих бирача, све оне одлуке које је бивша власт доносила и спроводила противно интересима већине грађана у Црној Гори”, навео је Вуксановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана