Српска дјеца из Глине у јубиларном пројекту

Срна
Foto: гс

ГЛИНА- Српска дјеца школског узраста из Глине биће ове године први пут дио великог 10. јубиларног пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске", договорили су данас у Глини предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов и замјеник градоначелника Бранка Бакшић Митић.

На састанку, на којем су учествовали потпредсједник Градског вијећа Никола Јанус и руководство Вијећа српске националне заједнице Глине, договорено је да крајем јуна више од 35 српске дјеце из овог града буду дио овог великог пројекта.

"Жељели смо да нам дођу заједно 500 српске дјеце са Косова и Метохије који долазе већ десет година, дјеце и младих са потешкоћама у развоју из Удружења родитеља Подржи ме из Косовске Митровице", рекао је Срни Арлов.

Он каже да српска дјеца из Глине, која већ другу годину након земљотреса живе у оштећеним кућама и контејнерима, заслужују да им буде пружена пажња, а Република Српска им је најближа по свему и најбоље их разумије, као и њихове другаре са Косова и Метохије.

"За славу храма Малу Госпојину 21. септембра у Глини Одбор ће први пут организовати ломљење славског колача са златником у лику Мале Госпојине у чему ће учествовати дјеца. Бранка Бакшић Митић, замјеник градоначелника Глине, захвалила је Одбору и Милораду Арлову за посјету, сталну помоћ и позиву да српска дјеца из Глине буду дио овог великог пројекта и посјете Бањалуку.

"Арлов више година уназад нашој нашој дјеци обезбеђује за Никољдан пакетиће, а прошле године у августу је обезбиједио једнодневни излет у Бањалуку нашој дјеци и члановима Вијећа српске заједнице града Глине уз помоћ директора Универзитетског клиничког центра Бањалука Владе Ђајића", каже она.

Јанус је рекао да Арлов ни данас није заборавио српску дјецу из Глине, а обрадовао их је са још два пројекта који се планирају ове године реализовати уз помоћ Одбора и Вијећа српске националне заједнице града Глине.

"Хвала Влади Републике Српске, премијеру Радовану Вишковићу, као и Арлову за помоћ коју пружају српској заједници у Глини и на комплетној обнови велике костурнице на Православном гробљу за 2.300 српских жртава које су у Независној Држави Хрватској звјерски убиле усташе у глинском покољу 13. маја и 2. августа за Светог Илију 1941. године", нагласио је Јануш.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана