Срђан Ђоковић о Дритану Абазовићу: Он је мој четврти син

ГС
Срђан Ђоковић о Дритану Абазовићу: Он је мој четврти син

Срђан Ђоковић се захвалио црногорском премијеру Дритану Абазовићу на свему што је учинио за Српску православну цркву и српски народ.

Срђан Ђоковић, отац најбољег тенисера свих времена Новака Ђоковића, био је гост на свечаности која је одржана у Црногорској кући у Београду поводом доласка премијера Црне Горе у техничком мандату Дритана Абазовића. Његов долазак у Београд био је због меча који су Србија и Црна Гора играле на стадиону "Рајко Митић" у квалификацијама за Европско првенство, а прије тога је уручио захвалницу истакнутим представницима црногорске дијаспоре и исељеницима за промоцију земље и јачање веза са Србијом. Међу њима био је и Срђан Ђоковић.

"Ја не могу да искажем своје задовољство и срећу што се налазим у овој кући овдје. За мене је иста кућа гдје сам рођен у Митровици, Звечану, мом Београду, тако исто осјећам и за Црну Гору", казао је Срђан Ђоковић и додао да је "из тог камена, крша и тешког времена" потекао и Новак Ђоковић: "Он је понос и дика Србије и Црне Горе подједнако".

Током говора коме су одушевљено аплаудирали сви окупљени, између осталог и Дритан Абазовић, Срђан Ђоковић испричао је и анегдоту о томе како је реаговао када му је Новак саопштио да са Јеленом планира свадбу у Црној Гори, прецизније на Светом Стефану. 

"Питам га зашто на Светом Стефану, твоја земља је Србија, твој град је Београд. Он мени молим - шта сам цијели живот учио, то је једна земља и један народ. Спустио сам слушалицу и плакао пола сата - толико о васпитању".

Посебно се захвалио Дритану Абазовићу кога је назвао "четвртим сином". "Овом човјеку дугујем неизмјерну захвалност. Ја сам рекао да је он мој син и брат. Он је у ствари мој четврти син. То што је вратио имовину Српској православној цркви, то је за понос и дику његовој породици. Он је и дио моје породице", казао је Срђан Ђоковић.

Међу добитницима награда су се нашли прослављени глумац Петар Божовић, списатељица Весна Дедић, тенисер Новак Ђоковић, пјевач Сергеј Ћетковић и постхумно редитељ Јагош Марковић, преноси Мондо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана