Србија одобрила изручење Вељка Марића Хрватској

Б92
Србија одобрила изручење Вељка Марића Хрватској

Београд, Загреб - Вељко Марић, који је у Србији осуђен на 12 година затвора због ратног злочина, биће изручен Хрватској, преносе хрватски медији.

Апелациони суд у Београду донио је рјешење према којем се Марићу одобрава изручење Хрватској, што је Медиа сервису потврдио његов адвокат Ђорђе Дозет.

"Не могу да вам потврдим датум, али вам могу потврдити да је Апелациони суд у Београду донио рјешење по којем ће се то заиста и догодити. Данас или ових дана, не могу вам потврдити", рекао је Дозет.

Марић, који већ пет година служи казну у Србији, недавно је рекао за Вечерњи листа да жели да му се омогући одслужење казне у Хрватској.

"Тим политичким играма, том прљавом вешу који се пере преко мојих леђа, требало би коначно да дође крај. То је срамота. Уморио сам се говорећи да за тај злочин нисам крив, сада је једино важно да ме премјесте на одслужење казне у Хрватској. Што се тиче тог другог поступка, желио бих да ми се омогући праведно суђење у Хрватској па, ако сам крив, лежаћу у својој земљи", рекао је тада Вељко Марић.

Одјељење за ратне злочине Вишег суда у Београду осудило на затворску казну од 12 година хрватског држављанина Вељка Марића, због злочина над цивилима.

Виши суд у Београду донио је пресуду да је Вељко Марић крив и да је 31. октобра 1991. године у селу у Растовац у општини Грубишно Поље као припадник хрватских оружаних снага убио Петра Слијепчевића.

Српски вицепремијер Ивица Дачић рекао је током недавне посјет Згребу да очекују да ће владе двије државе ријешити и случај хрватског ратног ветерана Вељка Марића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана