Срби нису условљавали Хрватску на путу ка ЕУ

Агенције
Срби нису условљавали Хрватску на путу ка ЕУ

Загреб - Срби у Хрватској су подржали приступање Хрватске Европској унији и нису је условљавали да заврши сва суђења за ратне злочине, рекао је у петак предсједник Одбора за спољну политику Хрватског сабора и посланик Самосталне демократске српске странке (СДСС) Милорад Пуповац.

Упитан да ли је ријеч о додатном притиску на Србију, Пуповац каже да не зна да ли је ријеч о томе или је то резултат притиска хрватске јавности поводом пуштања на привремену слободу лидера радикала Војислава Шешеља.

- Али оно што могу рећи јесте да се Хрватска у више наврата одредила да неће условљавати приступање Србије ЕУ, него да ће преговарати о свим отвореним питањима, отворено и са интересом да се дође до решења - рекао је Пуповац.

Што се тиче суђења за ратне злочине, како је додао, Срби у Хрватској су подржали приступање Хрватској ЕУ. Он је истакао да није завршила највећи дио посла, а неке није ни започела.

Пуповац је реаговао на изјаву хрватског министра правде Орсата Миљенића да ће та земља условити европске интеграције Србије подизањем оптужница за ратне злочине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана