Срби хаковали 200 црногорских сајтова због Косова и Његоша

Aгенције
Срби хаковали 200 црногорских сајтова због Косова и Његоша

Група српских хакера, који се представљају као Тесла Тим (Tesla Team), оборила је у уторак 200 црногорских сајтова и оставили поруку "Ово вам се десило због Његоша и Косова", заједно са фотографијом Косова са српском заставом.

Група Телса тим истиче да напад није националистички, да подржавају независност Црне Горе, коју сматрају државом честитог и јуначког народа. Како су даље навели, ова акција је усмjерена према црногорској јавности која има жељу да "закопа" своје поријекло и сакрије властиту историју.

 "Недавни покушаји креирања властитог квази језика и цркве су изазвали огорчење у нама. Зар један народ који се може похвалити мојковачком битком себе успијева да деградира и за своју заставу ставили бивши војни барјак и да призна једну квази државу која се утемељила на крви и патњи једног народа. Народе Црне Горе - част и поштење сте изгубили. У шта се сада кунете?", навели су из Тесла тима поводом обарања црногорских сајтова.

Иначе, иста група хакера је недавно, на годишњицу Олује, оборила 200 хрватских сајтова, када су оставили поруку "Олуја - злочин који траје".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана