"Спржена им ждријела и желудац": Хрватском се шири информација о отрованим соковима и води

Танјуг
Foto: Илустрација

ЗАГРЕБ - Друштвеним мрежама се масовно шири информација којом се грађани Хрватске упозоравају да су неки газирани сокови и одређена флаширана вода отровани.

У порукама, које преноси загребачка Н1 тв., наводи се да су неки људи пили минералну воду једног произвођача и да су се отровали киселином која им је спржила једњак и желудац.

Према неслужбеним информацијама, полиција истражује догађај који се догодио у једном од ријечких кафића.

"До мене је дошла информација из поузданог извора… постоје већ два тровања киселином на гастро, не код нас, али у нашем граду, људима су спаљени желудци и једњаци, и имаће страшне посљедице, нису још сигурни да ли неко трује боце или је грешка у производњи, па ето, немојте пити, упозорите дјецу и друге ближње", стоји у једној од порука.

Ријека Данас пише да су случај подсјећа на догађај из маја када је Станку Лаковићу након конзумирања минералне воде у ријечком ресторану спржен једњак.

У порукама на мрежама се напомиње да полиција већ ради на овом случају, као и да је за данас најављено јавно обраћање произвођача, преноси Дневник.хр.

Из ријечке болнице да су примили пацијента с могућом хемијском повредом једњака, пише хрватски портал 24сата.

Из ријечког КБЦ кажу да је стање пацијента с могућом хемијском повредом једњака тренутно стабилно и да је у току дијагностичко-терапијски поступак.

"Одмах током пријема и обраде у Обједињеном болничком хитном пријему која је претходила хоспитализацији извршена је пријава надлежним истражним органима ПУ Приморско–горанској, којима се можете обратити везано уз евентуалне додатне информације", саопштено је из ријечке болнице, преноси портал.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана