Спрема се хапшење шефа Карловачке банке

Aгенције
Спрема се хапшење шефа Карловачке банке

Загреб - Хрватска полиција ухапсила је данас седам особа због сумње да су учествовале у милионским малверзацијама у Карловачкој банци, међу којима су и чланови породице највећег дионичара банке Сандија Шоле.

Санди Шола биће ухапшен по повратку из Скопља гдје, као предсједник Хрватског рукометног савеза, борави са загребачким рукометашима, преносе хрватски медији.

Ухапшени су савјетник Управе банке Марија Шола и њена два сина, те још четири особе које су учествовале у малверзацијама, наводно с пословима о некретнинама.

Још није познато колика је стварна штета, а нагађа се о износу већем од 200 милиона куна /око 26,2 милиона евра/ који су присвојили за себе или своје фирме.

Канцеларија за сузбијање корупције и организованог криминал /УСКОК/ саопштила је данас да је поднијела кривичну пријаву против осам особа и једног трговачког друштва.

Они су пријављени након што је утврђена основана сумња да је првоосумњичена од маја 2007. до августа 2012. године у Загребу и Карловцу у заједничко дјеловање повезала осумњичене чланове управе банке с циљем да себи и другима прибаве велику имовинску добит.

УСКОК наводи да су осумњиченици ради остварења плана оснивали, преузимали и водили пословање више трговачких друштава на начин да су капиталом једне банке, чији су дионичари и одговорне особе, финансирали пословање тих трговачких друштава.

Ухапшени ће по завршетку криминалистичког истраживања бити испитани у УСКОК-у који ће након тога донијети одлуку о даљем поступању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана