Шпрајц у свом стилу исмијао изјаву директора ХЗЈЗ Цапака

Танјуг
Шпрајц у свом стилу исмијао изјаву директора ХЗЈЗ Цапака

ЗАГРЕБ - Хрватски новинар и водитељ РТЛ Директа Зоран Шпрајц је у свом стилу исмијао директора Хрватског института за јавно здравље Крунослава Цапака, који је изјавио да ће, ако платформа за пријављивање за вакцинацију „Цијеписе", грађане позивати преко медија.

Хрватска већ дуже вријеме има проблем са поменутом платформ, а њеним нефункцонисањем незадовољни су грађани.

Опозиција је договорила да ће у парламенту тражити опозив, према њима, најодговорнијег министра здравља Вилија Бероша.

Иако је премијер Андреј Пленковић само дан раније рекао новинарима да је за функцонисање платформе одговорно Министарство за здравље, које, како је рекао, треба да види да ли „Цијеписе" може да ради, а ако не може да набаве нову, с тим да ће они одговорни плаћати пенале.

А онда је Шпрајц синоћ у РТЛ Директу показао како би отприлике изгледало позивање грађана на имунизацију путем медија.

„Дакле, ето, кад већ не ради Берошева апликација, умјесто ње грађане ће на цепљење позивати и прозивати медији, сасвим у духу времена и новог нормалног", рекао је Шпрајц и демонстрирао како би то изгледало:

„Сутра у 7.30 код Ватрогасног дома у Слатини нека се на цепљење јави грађанин Ђуро Ђургузовић са супругом, у 8 и 15 у спортској дворани у Крижевцима нека се за цепљење јави грађанка Розалија Машић, у биоскопу Јадран у Славонском Броду у 9 сати и 10 минута вакцинисаће се Даворка Дорић, Звонка Чурић и Дамира Крајновић са супружницима, на жељезничкој станици у Сплиту у 14 и 20 породица Ивице Летице старијег заједно са синовима и снајама...".

Додао је и да ће наравно нешто читати и они с Нове ТВ, нешто и они с ХРТ-а, уз опаску да би Јавни серви требало да прочита највише имена јер су, како је рекао, за то плаћени.

„У сваком случају биће то узбудљив и занимљив ТВ програм, додуше мало ће то трајати сваке вечери, али бар ћемо се сви лепо упознати", казао је Шпрајц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана