Сплит: За »обично« убиство Мексиканке 15 година затвора

Агенције
Сплит: За »обично« убиство Мексиканке 15 година затвора

Сплит - Врховни суд Хрватске потврдио је пресуду Жупанијског суда у Сплиту којом је Еди Мишић (30) осуђен на 15 година затвора због убиства мексичке туристкиње Селене Грациано Мацедо, које је суд оквалификовао као крајње подмукао злочин, али не и "посебно окрутно убиство" које би захтјевало већу затворску казну.

Селена Мацедо Грациано страдала је 22. августа 2012. у шуми на Марјану, код Сплита, гдје ју је Мишић пресрео и брутално убио.

Заскочио ју је док је шетала шумом, потом јој везао уста и руке, однио је до зида, положио на земљу, скинуо и кухињским ножем исјекао по врату.

Дјевојка је искрварила, а њено тијело је прекрио земљом, грањем и камењем.

Стотињак спасилаца убијену дјевојку пронашло је тек послије три дана трагања.

Неправоснажна пресуда је изречена крајем јула прошле године.

Предсједавајући судског вијећа Владимир Живаљић тада је у образложењу навео да Тужилаштво није успјело да увјери суд да је почињено посебно окрутно убиство јер нису доказали ни да је Мексиканка у вријеме злочина била при свијести, као ни да је патила.

Иако је замјеница Жупанијског државног тужилаштва Јулијана Стипишић била незадовољна одлуком и жалила се, Врховни суд је потврдио првостепену пресуду и изречену казну, објавила је агенција Хина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана