Сплит: Ухапшен нападач на конзулицу Холандије

Агенције, index.hr
Сплит: Ухапшен нападач на конзулицу Холандије

Сплит- Ухапшен је мушкарац (48) за којега се сумња да је ножем напао почасну конзулицу Краљевине Холандије у Сплиту Силвану Кондић (72), која је пет минута прије поднева повријеђена у својој канцеларији у Сплиту, потврдила је полиција.

Одбјегли 48-годишњак ухапшен је у насељу Пујанке само сат и пол времена након што је на 12. кату пословног небодера у Звонимировој улици, гдје се налази канцеларија конзулата, ножем по глави и врату повриједио конзулицу Кондић.

 У сплитској болници дознаје се да конзулица има "неколико шавова" на глави и врату те да није у животној опасности.

 Нож којим је озлијеђена полиција је пронашла одбаченог у канцеларији конзулата, а ухапшени мушкарац је приведен у полицију на криминалистичко истраживање. Неслужбено се дознаје да ухапшени има двојно хрватско ихоландско држављанство.

 Недуго након напада на службени конзуличин телефон јавио се супруг који тада још није знао да му је супруга озлијеђена. "Ако вам је нешто хитно зовите је на мобител, а ако није слободно назовите за сат времена, она ће бити код куће. И ја сам је звао прије неколико минута, али ми се није јављала", казао је Кондић.

 Полиција још увијек истражује тачне околности и мотив напада па не жели у јавност излазити с детаљним информацијама. Изјаву још не желе давати ни у загребачком конзулату Холандије гдје су поручили да ће се очитовати током дана.

 Повријеђену конзулицу у сплитској је болници посјетила и доградоначелница Аида Батарело која је новинарима испричала да је Силвана Кондић у шоку те да ју је напао мушкарац који је највјеројатније овисник, а и раније јој је долазио тражећи новац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана