Сплит: У експлозији силоса жита, петоро повређено VIDEO

Танјуг, index.hr
Сплит: У експлозији силоса жита, петоро повређено VIDEO

Сплит - У експлозији силоса у житном терминалу која се око поднева догодила у Сјеверној луци у Врњцу код Сплита, повређено је пет особа од којих су двије у животној опасности.

Према незваничним подацима, двојица тешко повређених радника на 50 одсто тијела има опекотине између другога и трећег степена, опасним по живот, речено је агенцији Хина у сплитском Клиничко-болничком центру.


Како се наводи, тешко повријеђени пацијенти смјештени су на одјељење интензивне његе и подвргнути операцијама.

"Тројица осталих пацијената исто имају опекотине, али ријеч је о лакшим повредама, па ће након љекарске помоћи бити пуштени на кућну његу. Код свих радника углавном је ријеч о повредама главе, тијела и удова. Хитна је брзо реаговала и пацијенте довела у болницу гдје су 15 минута након пријема обрађени и завршили су на операцијском столу", рекао је доктор Јошко Јуричић.

У експлозији испод куполе силоса на висини око 30 метара начињена је велика штета на силосу фирме Амеропа Житни терминал.

Оштећени су и многи паркирани аутомобили, на околним фирмама су већином попуцала стакла, а бетонски дијелови силоса и камење летјели су у кругу од неколико стотина метара.

Полиција је одмах након експлозије блокирала шире подручје око мјеста експлозије, због чега је настала велика гужва.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана