Сплићанин који је Ивошевића назвао четником кажњен са 3.200 евра

Танјуг
Сплићанин који је Ивошевића назвао четником кажњен са 3.200 евра

ЗАГРЕБ- Матеј М. из Домовинског покрета у Сплиту кажњен је са 3.200 евра зато што је на „Фејсбуку“ за сплитског замjеника градоначелника Бојана Ивошевића написао да је четник и да би га требало "добро поломити".

Како преноси Далматски портал, казна је изречена по Закону о сузбијању дискриминације.

На рочишту одржаном пре четири дана, којем је присуствовао и Ивошевић, окривељени је на позив судије одбио да се извини замjенику градоначелника.

Појашњавајући зашто је Ивошевића назвао четником, Матеј М. је рекао да су "четници банда", а, према његовим ријечима, актуелна сплитска власт је банда.

Матеј М. је кажњен по пријави Ивошевића, због тога што је на друштвеној мрежи написао: "Мајку ти твоју теби и двосмјерној траци. Сат времена возим дебилу један четнички. Треба тебе добро поломити."

Казао је да је Ивошевића назвао четником јер га је његово име асоцирало да припада српској националности.

Ивошевић је, пак, казао да је окривљени и прије стављао објаве увредљивог садржаја на његов рачун, али га није пријављивао, а да се за то сада одлучио да би зауставио у вријеђању по националној основи, као и због пријетње да би га требало добро поломити.

Ивошевићев отац је, иначе, припадник српске националне мањине, рођен је у Сомбору, а за вријеме протеклог рата дјеловао је хуманитарно. Ивошевић је рекао и да су два члана његове породице погинула као припадници ХВ-а па овакве увреде и њему и његовој породици тешко падају и вријеђају достојанство, пренео је хрватски портал Индекс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана