Сплићани и туристи купају се у Јадранском мору

Анадолија
У јужним дијеловима приморске Хрватске биљеже се рекордне температуре ваздуха
Foto: Анадолија | У јужним дијеловима приморске Хрватске биљеже се рекордне температуре ваздуха

СПЛИТ - Многи Сплићани, али и туристи искористили су скоро прољетне температуре у првим јануарским данима 2022. године како би се окупали у Јадранском мору.

На популарној градској пјешчаној плажи Бачвице уживала су и бројна дјеца. Далматинци су традиционално заиграли и новогодишњи пицигин, култну игру гдје су на опште одушевљење туриста показали завидну технику те се беспоштедно бацали за лоптицом у море чија је температура ових дана свега 14 степени Целзијуса.

Становници и посјетиоци највећег града у хрватској регији Далмацији сунчали су се и на риви. На десетине особа, што није својствено за ово доба године, градским улицама шетале су у мајицама кратких рукава и у добром расположењу ушли у нову годину.

Иначе, у јужним дијеловима приморске Хрватске биљеже се рекордне температуре ваздуха. У Дубровнику је тако јуче у 14 часова измјерена највиша температура ваздуха икада у јануару - 19,8 степени Целзијуса.

Према прогнозама Државног хидрометеоролошког завода Хрватске (ДХМЗ), сунчано вријеме у приморском дијелу земље требало би бити до четвртка када се очекује киша.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана