Специјални тужилац: Вођа шкаљарског клана планирао убиство Беливука и Миљковића

Taнјуг
Foto: Архива

ПОДГОРИЦА- Према до сада прикупљеним подацима, наводни вођа шкаљарског клана Јован Вукотић сумњичи се да је организатор криминалне групе против које је већ подигнута оптужница због планирања убиства Вељка Беливука и Марка Миљковића, потврдио је данас специјални тужилац Саша Чађеновић.

Он је на конференцији за медије СДТ-а и Управе полиције казао да тужилаштво терети Вукотића, који се налази у бјекству, и за подстрекавање чланова те криминалне групе да убију Радоја Звицера и Слободана Кашћелана, пренио је портал РТЦГ.

“Прикупљајући доказе у циљу идентификације свих учесника кривично правног догађаја који је обухваћен оптужницом од 2. јула 2021. године идентификован је и други организатор ове криминалне организације која је формирана ради вршења кривичних дјела убиство и тешко убиство, као и других кривичних дјела на територији Црне Горе”, казао је Чађеновић.

У циљу разбијања криминалне организације, додао је он, заплијењена је и експлозивна направа која је требало да буде употребљена ради лишавања живота Звицера и Кашћелана.

СДТ је донијело наредбу о спровођењу истраге против Вукотића који се сумњичи за стварње криминалне организације, тешко убиство путем подстрекавања и тешко убиство у покушају извршено помагањем.

Криминална организација, коју је наводно Вукотић предводио, имала је посебне организоване групе за набавку експлозива, возила и пловних превозних средстава.

Чађеновић је објаснио да су Јован Вукотић и други организатор Јанко Вукадиновић подијелили улоге односно, да је један био задужен за набављање штек станова, оружја... а други да врбује чланове, налази директне извршиоце, пренијеле су подгоричке Вијести.

Рекао је и да су имали посебне групе које су биле задужене за прављење експлозива, обуку, налазак штек станова, праћење мета.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана