Спајић: Мислим да смо убједили Милатовића да имамо већину за мандатара

Танјуг
Спајић: Мислим да смо убједили Милатовића да имамо већину за мандатара

ЦЕТИЊЕ- Лидер Покрета Европа сад Милојко Спајић изјавио је данас, након консултација са предсједником Црне Горе Јаковом Милатовићем у резиденцији на Цетињу, да мисли да су убједили шефа државе да имају већину за мандатара и за формирање владе, али није желио да каже ко ће чинити ту већину.

"Подржавамо консултације, ово је сјајан пут према даљој демократији. Мислим да смо убедили председника да имамо већину за мандатара и за формирање владе", рекао је Спајић.

Милатовић је данас отпочео консултације о избору мандатара за састав владе састанком с Спајићем, а следе разговори са делегацијом ДПС, коју предводи в.д. предсједник Данијел Живковић и Новом српском демократијом, на чијем челу је Андрија Мандић. На питање ко ће чинити већину, Спајић је одговорио - "не бих сад о томе".

Није желио да одговори ни на чију тачно подршку рачунају.

"Задатак мандатара је да тражи већину од 41 посланика. Већинска влада је оптималан сценарио, да не би понављали грешке претходника", рекао је Спајић.

Додао је да је имао неформалне разговоре с представницима коалиције "За будућност Црне Горе" (ЗБЦГ), али да су се, како наводи, "првенствено држали принципа".

"Та фаза је у питању, а кад неко добије мандат бавио би се како спровести програмске принципе кроз ресоре", рекао је Спајић, пренијеле су подгоричке Вијести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана