Спајић: Задужење на лондонској берзи 687 милиона евра

GS
Foto: Arhiva

ПОДГОРИЦА - Црна Гора се задужила путем емисије обвезница на лондонској берзи за 687 милиона евра, што ће бити утрошено за враћање старих кредита и инфраструктурне пројекте, потврдио је црногорски премијер Милојко Спајић.

"Управо је закључена седмогодишња трансакција на Лондонској берзи од 687 милиона евра и каматном стопом 5,8 одсто", објавио је Спајић на друштвеној мрежи "Икс".

Према његовим ријечима, овако обезбијеђен новац ће се користити искључиво за враћање старих кредита, као и инфраструктурне пројекте за развој државе.

"Нажалост, ових дана смо и свједочили ужасним и сензационалистичким медијским натписима о трансакцији - који су пркосили свим правилима лондонске берзе који налажу да трансакција није јавна док се не заврши процес, када та обвезница може слободно да се тргује на берзи и да сви њени детаљи постају доступни свима. Упркос томе - поједини медији и квази аналитичари нису престајали да бомбардују јавност са шпекулацијама, полуистинама и лажним информацијама прије завршетка процеса", написао је Спајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана