Спајић: У Влади нико није заштићен, ако је дио мафије биће процесуиран

Танјуг
Foto: Лука Зековић/Вијести.ме

ПОДГОРИЦА - Црногорски премијер Милојко Спајић изјавио је данас да “ниједан члан Владе није заштићен” и да ће свако за кога се докаже да је дио мафијашких или криминалних организација бити процесуиран.

Специјално државно тужилаштво (СДТ) и Специјално полицијско одјељење, у сарадњи са ФБИ-ом и ДЕА, реализовали су јуче акцију “Генерал”, усмјерену на истрагу транснационалног шверца кокаина, а чији су саставни дио и преписке са криптоване Скај апликације у којима се више пута помиње један високопозиционирани политичар из врха извршне власти, сазнају подгоричке Вијести.

Неименовани извор листа тврди да није искључено да ће та особа бити ускоро процесуирана у наставку акције “Генерал”, током које је поднијета кривична пријава против 19 особа.

“Немам ту информацију и нико није заштићен. За кога год се докаже да је дио мафијашких или криминалних организација неће бити заштићен и биће процесуиран”, рекао је Спајић на конференцији за новинаре у Вили Горица.

Васо Улић и Радоје Звицер наводе се као челници криминалне организације окривљене за шверц око 2,5 тоне кокаина, међу чијим припадницима су затвореници са дугогодишњим робијашким стажом, попут Дамира Мандића, али и чланови озлоглашеног клана “Америка” активног од седамдесетих година прошлог вијека...

Неки од окривљених у том предмету Специјалног државног тужилаштва (СДТ) више од двије деценије међу главним играчима су у криминалним круговима широм света - Улић, Веселин Паро Павличић, Вукан (Винету) Чоковић Матић, Вук Вулевић, Иван Делић, браћа Виктор и Леон Дрешај, Вјекослава Ламбулића, Звицер...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана