Спајић у ПЕС-у представљен као будући премијер, поручио да ДПС и УРА неће бити у новој влади

Срна, Танјуг
Спајић у ПЕС-у представљен као будући премијер, поручио да ДПС и УРА неће бити у новој влади

ПОДГОРИЦА- Покрет "Европа сад" неће формирати владу са Демократском партијом социјалиста (ДПС) и Грађанским покретом УРА, поручио је предсједник овог покрета Милојко Спајић.

Спајић је послије парламентарних избора који су јуче одржани у Црној Гори оцијенио да славе велику, историјску побједу.

.Мислим да се у Европи никад није десило да ванпарламентарна странка, која постоји од августа прошле године, побиједи на изборима, и то оне који су узурпирали све ресурсе државе, ДПС у прошлости и УРА управо сад - рекао је Спајић на конференцији за новинаре.

Он је навео да ће видјети ко се слаже са њиховим програмским принципима, да Црна Гора што прије уђе у ЕУ, да помогну пореске реформе које су најавили.

-Очекујемо да ће они који буду са нама у Влади дати све од себе да заједнички остваримо резултате за све грађане Црне Горе - истакао је Спајић.

Покрет "Европа сад" освојио је највише гласова на јучерашњим парламентарним изборима, а тиме и највише мандата у будућем сазиву Скупштине Црне Горе.

Носилац изборне листе коалиције "За будућност Црне Горе" Милан Кнежевић очекује да их Покрет "Европа сад" позове на разговор, оцијенивши да нема стабилне, демократске, европске и грађанске владе без коалиције.

Он је на конференцији за новинаре рекао да очекује да ће коалиција "За будућност Црне Горе" имати 15 посланика у наредном сазиву Скупштине Црне Горе.

Кнежевић је истакао да су спремни на разговор и да желе Владу која ће да трајати четири године.

Спајић, кога је члан ПЕС представио као будућег премијера Црне Горе, рекао је да је ово велика појбеда за ПЕС, која се није десила у Европи.

Иако до јуче ванпарламентарна странка, ПЕС је постао највећа странка у Црној Гори, рекао је Спајић, који је конференцију за новинаре у изборном штабу одржао на црногорском и енглеском језику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана