Спајић тужио Медојевића због права на психички интегритет

Танјуг
Спајић тужио Медојевића због права на психички интегритет

ПОДГОРИЦА - Предсједник Покрета Европа сад (ПЕС) Милојко Спајић тужио је једног од лидера Демократског фронта, предсједника Покрета за промене Небојшу Медојевића због повреде права на психички интегритет, права на част, права на углед и права на достојанство.

Из ПЕС-а је саопштено да је Спајић ангажовао Адвокатску канцеларију Данило Радуловић да, у његово име, предузима све правне радње везано за заштиту права личности пред надлежним судовима.

Тужба је предата данас. Адвокат Данило Радуловић изјавио је да се Спајић на овакав потез одлучио, “како због сопствене менталне хигијене, тако и због менталне хигијене цјелокупне јавности”, која је годинама, како се наводи, од Медојевића “бомбардована сензационалистичким оптужбама” против Спајића, “без било каквог правног и логичког основа”.

-Господин Спајић, као јавна личност и активан учесник политичког живота, је досадашњим поступцима показао да је спреман да у датим политичким околностима, поднесе уз већи степен толеранције, све негативне критике и реакције, које је, као креатор једног концепта рјешавања економског питања, могао и очекивати. Међутим, тужени у континуитету, са огромним бројем својих јавних објава, таргетира зужиоца користећи највеће увреде и инкриминишуће оптужбе, те је господин Спајић принуђен свој интегритет заштитити судским путем - додаје се у саопштењу, пренијели су подгорички медији.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана