Спајић о одлуци ДИК: Ако не можете побиједити, дисквалификујте

Танјуг
Спајић о одлуци ДИК: Ако не можете побиједити, дисквалификујте

ПОДГОРИЦА - Лидер Покрета Европа сад Милојко Спајић изјавио је, реагујући на одлуку Државе изборне комисије (ДИК) Црне Горе да не усвоји његову кандидатуру за предсједничке изборе, да је "озваничена сарадња лидера јединственог ДПС против свих слободних грађана Црне Горе".

-Као што смо указивали претходних дана, озваничена је сарадња лидера јединственог ДПС против свих слободних грађана Црне Горе. Ако не можете побиједити, дисквалификујте - написао је Спајић на Твитеру, преноси РТЦГ.

Државна изборна комисија (ДИК) Црне Горе није усвојила приједлог да се усвоји кандидатура лидера Покрета Европа сад Милојка Спајића за председника Црне Горе.

ДИК је синоћ из Србије стигла документација да је лидер Европе 15. фебруара одјавио пребивалиште у тој држави, а да је дан раније поднио захтјев за одјаву српског држављанства.

Према Уставу Црне Горе и Закону о избору предсједника, на највишу функцију може бити биран само црногорски држављанин који има пребивалиште у Црној Гори најмање 10 од посљедњих 15 година.

Поједини медији објавили су крајем 2021. године да је Спајић у априлу те године уз црногорско, имао и српско држављанство и да је имао "двојно пребивалиште", у Београду и у Подгорици.

Предсједнички избори у Црној Гори заказани су за 19. март.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана