Спајић: Милатовић могући предсједнички кандидат Покрета Европа сад

Танјуг
Спајић: Милатовић могући предсједнички кандидат Покрета Европа сад

ПОДГОРИЦА - Замјеник предсједника црногорског Покрета Европа сад Јаков Милатовић један је од могућих кандидата те партије на предсједничким изборима заказаним за 19. март, потврдио је на јутрошњем радном доручку са новинарима лидер те странке Милојко Спајић, али није искључио могућност да Покрет подржи лидера Демократске Црне Горе Алексу Бечића.

Државна изборна комисија (ДИК) синоћ је гласовима својих чланова из Демократске партије социјалиста (ДПС) и Социјалдемократа одбила кандидатуру Спајића, а за прихватање његове кандидатуре гласали су предсједник ДИК Никола Мугоша, Владимир Чађеновић (Демократе) и Дамир Суљевић из НВО Центар за грађанско образовање, преносе подгоричке Вјести.

Чланови ДИК из Демократског фронта, Социјалистичке народне партије и Бошњачке странке били су уздржани.

-Мој највећи гријех је што се не сналазим у блату. Свакоме ко је полагао наду у мене, ја се извињавам. Желим да се каже истина . рекао је између осталог Спајић током радног ручка са новинарима.

На питање да ли ће Покрет Европа сад предложити другог кандидата или ће размотрити понуду Демократа, Спајић је одговорио да имају више опција, али и да је "ту господин (Јаков) Милатовић".

Тврди да је одлука да му се одбије предсједничка кандидатура "донијета у складу са раније постигнутим договором када се сазнало за резултате анкета".

-Нисам изненађен одлуком ДИК јер су они већ изашли из своје надлежности кад су тражили податке од друге државе и то само од једне државе (Србије). Подли пазар свршише у мраку - прикривена осовина Мандић, Ђукановић, Медојевић, Петар Ивановић - рекао је Спајић.

Он је објаснио да је свом адвокату дао пуномоћје 2020. године када се вратио у Црну Гору схватајући да би требало да врати држављанство (Србије) које је стекао као тинејџер.

-Адвокат је чекао да се укњижи стан, да се ријеше нека пореска питања, одуговлачио је и не знајући да ми наноси штету. Ја сам му то препустио, очекујући да ће то да заврши, али наравно - то не умањује моју кривицу за то што нисам испратио поступак. Након ујдурме у медијима контактирао сам адвоката који ми је рекао да то није завршено - рекао је Спајић.

Он је показао документа из којих се види да је одјавио пребивалиште овог мјесеца и да је 17. фебруара тражио испис из држављанства Србије.

-Тачно је да је неко био боље припремљен од мене и много се више бавио мојим случајем од мене - рекао је Спајић, нагласивши да никада није остварио бирачко право у Србији.

-Биће мјеста за мене где год, али шта ће грађанин Црне Горе након синоћњег бруталног кршења закона. Црној Гори је потпуно јасно о чему се ради и драго ми је што су ме на овај начин дисквалификовали, а не на неки други начин. Мој највећи гријех је што се не сналазим у блату, ја сам навикао да правим додату вриједност - рекао је Спајић.

Упитао је да ли је неког оштетио у Црној Гори тиме што су повећане плате и пензије.

-То је изгледа наша кривица. Они хоће да убију истину и да наведу грађане да нас замрзе из ирационалних разлога. Али, нека градјани сами виде да ли је истина оно што им је у новчанику или оно чиме их кљукају политичари - рекао је Спајић.

               

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана