Спајић доставио МУП-у Црне Горе доказ о отпусту из држављанства Србије

Срна
Спајић доставио МУП-у Црне Горе доказ о отпусту из држављанства Србије

ПОДГОРИЦА, - Предсjедник Покрета Европа сад (ПЕС) Милојко Спајић доставио је Министарству унутрашњих послова доказ о отпусту из држављанства Србије, речено је подгоричким Вијестима из тог ресора. Из МУП-а су рекли да је Спајић Рjешење о отпусту из држављанства Србије доставио 30. јуна ове године.

Подсjећа се да је МУП Србије у фебруару доставио црногорској Државној изборној комисији (ДИК) информацију да Спајић има пребивалиште у Београду.

Тај податак је, пошто је уочи предсjедничких избора установљено да Спајић има и држављанство Србије, био повод за његову дисквалификацију из трке за позицију шефа државе.

Спајић је као лидер ПЕС, која је на ванредним парламетарним изборима 11. јуна освојила највише мандата, извесни кандидат за мандатара за формирање нове црногорске владе. Вијести пишу да иако је, како кажу, МУП Србије био врло експресан у случају Спајића, када је о држављанству лидера Нове српске демократије Андрије Мандића реч, то није случај, однонсо информације у овом случају још нису достављене.

“Министарству унутрашњих послова Црне Горе није достављена информација од надлежног органа Србије о томе кад је и како лидер Нове српске демократије, Андрија Мандић, добио држављанство Србије. Након достављања тражене информације од надлежног органа Србије, ово министарство ће у поступку за губитак црногорског држављанства по сили закона именованог, донети одлуку засновану на закону”, рекли су из црногорског МУП-а за Вијести.

Према Закону о црногорском држављанству, особа, уз црногорско, може имати држављанство друге државе ако га је стекла прије проглашења независности Црне Горе 3. јуна 2006. године или ако с другом земљом постоји билатерални споразум. Црна Гора такав споразум нема са Србијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана