Солун: Ухапшен Албанац због кријумчарења преко 580 килограма кокаина

Танјуг
Солун: Ухапшен Албанац због кријумчарења преко 580 килограма кокаина

СОЛУН - Полиција у Солуну заплијенила је око 585 килограма кокаина из Латинске Америке, означеног наљепницама с нацистичким кукастим крижем, а у тој акцији ухапшено је седам особа, међу којима један Албанац и његова супруга.

Педесетогодишњи албански држављанин спомиње се као наводни вођа банде, у којој су били његова супруга и двије нећакиње, као и још три особе, пренио је Грик репортер.

Група је била под надзором полиције, а разбијена након што је у Солуну полиција зауставила 21-годишњег мушкарца и пронашла 239 пакета кокаина, укупне тежине 280 килограма.

Десетак минута касније, у другом дијелу града, ухапшен је 33-годишњи мушкарац након што је покушао да побјегне полицији, који је у покушају да налети на полицијски аутомобил ударио у школску ограду.

Прегледом његовог возила пронађено је 238 пакета кокаина, укупне тежине 277 килограма.

У прегледу куће наводног коловође банде полиција је пронашла још 23 пакета кокаина, тежине 26 килограма, 7.440 еура у готовини, седам мобилних телефона, четири банковне картице и другу опрему.

Полицијске фотографије запљене дроге указују на то да су неки од пакета били означени "свастиком".

Прошлог маја, перуанске власти заплијениле су пакете кокаина означене нацистичким кукастим крижем и с натписом "Хитлер", у луци на сјеверу Перуа, одакле би били отпремљени у Белгију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана