Шокантна исповијест Задранке коју је мјесецима силовао држављанин БиХ

Слободна Далмација
Шокантна исповијест Задранке коју је мјесецима силовао држављанин БиХ

Задар - Нудећи јој посао преко друштвене мреже, 38-годишњи Елмир Џ. из околине Цазина намамио је 37-годишњакињу са задарског подручја и одвео је у Италију, гдје ју је више од два мјесеца држао затворену у свом стану, одузео јој документе, те ју је сексуално искориштавао, пише “Слободна Далмација”.

Почетком августа одвео ју је у околину Цазина гдје ју је такође сексуално искоришћавао.

Након што ју је почетком августа пустио, упућивао јој је пријетеће позиве и поруке тражећи да му врати новац, који јој није ни посудио.

Ухапшен је у петак у Личком Петровом Селу, након чега је над њим спроведена криминалистичка обрада, те је приведен судији за истраге Жупанијског суда у Задру уз кривичну пријаву због кривичних дјела трговине људима, силовања и изнуде.

− Овакав тип “предатора” често своје жртве вреба на друштвеним мрежама. Потенцијалне мете најчешће су особе које иду трбухом за крухом, траже посао. Намаме их разним лажним обећањима и тако их врло брзо увуку у мрежу проституције и других кривичних дјела − казао је портпарол задарске полиције Елис Жодан, упозоравајући како је врло важно да се не насједа на којекакве понуде за посао које нуде приватне особе преко медија или друштвених мрежа.

− Такве понуде је потребно озбиљно провјерити, но најбоље је на њих не насједати − казао је он.

Задарска полиција је Елмира Џ. ухапсила након што је 37-годишњакиња све испричала полицији.

Држављанин БиХ из околине Цазина Елмир Џ., који већ дуже вријеме ради у италијанском граду Силандресеу, жену је још у јуну контактирао преко “Фејсбука” те јој понудио посао у оближњој италијанској фабрици за прераду воћа.

Не слутећи да је ријеч о превари, 37-годишњакиња се нашла с мушкарцем у Ријеци, одакле су заједно кренули у Силандресе у Јужном Тиролу, педесет километара удаљеном од Болзана.

Након што су дошли у стан, 38-годишњак јој је одузео документе, те ју је два мјесеца присиљавао на полне односе, све до почетка августа.

Убрзо након тога одвезао ју је и у околину Цазина у БиХ гдје ју је такође сексуално искоришћавао.

Жену је након неког времена пустио, но након тога јој је у августу, како наводи полиција, упућивао пријетеће позиве и поруке тражећи да му врати новац, који јој није ни посудио.

− Унаточ бројним међународним правилима и конвенцијама данас, на жалост, робовласнички односи још постоје. Службене процјене говоре да је годишње око 200 хиљада људи с југоистока Европе жртва међународне трговине људима. Са зарадама између седам и 13 милијарди долара, међународно трговање људима је трећи извор прихода за организовани криминал − казао је Борис Радман, судија кривичног одјела Жупанијског суда у Задру, након што је прошле године 32-годишњег држављанина БиХ осудио на десет година затвора због силовања и држања малољетнице у ропству.

Тај 32-годишњак је више мјесеци 17-годишњакињу из БиХ држао заробљену у изнајмљеном стану породичне куће у Задру, гдје ју је физички и сексуално злостављао.

Одузео јој је путне исправе, те је присиљавао на тежак физички рад и служење, пријетећи јој да ће јој сјекиром откинути главу и прсте. Шејтан на “Фејсбуку”

“Миран сам и пажљив...” Елмир Џ. оженио се прије пет година по шеријатском обреду у Цазину.

Тамо је припадник навијачке скупине “Љути Крајишници” бх. прволигаша “Крајина”, те је познат под надимком Шејтан (враг). На профилној “Фејсбук” страници наводи како је “миран, пажљив, поготово када је у питању озбиљна веза”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана