Социјалисти траже враћање цензуса на пет одсто

Танјуг
Foto: Агенције

Шефица посланичке групе Социјалистичке партије Србије Снежана Пауновић изјавила је данас, послије састанка са Мисијом ОЕБС-а за демократске институције и људска права (ОДИХР), да је став те странке да цензус треба вратити на пет одсто.

Пауновић је рекла да се Мисија ОЕБС-а интересовала за изборни закон, додајући да је пренијела став СПС-а да се показало као грешка смањење цензуса "јер нас је то довело до тога да је парламент претворен у све оно што не би смио да буде".

- Мишљења смо да цензус треба вратити на пет одсто и размотрити подизање цензуса за коалиционе листе у зависности од тога колико политичких партија, покрета, удрузења, чине листу. Свесни смо да је за такве измене изборног закона касно под околностима да ће се изаћи у сусрет захтеву опозиције и да ће се парламентарни избори одрзати 17. децембра - рекла је Пауновић.

Она је рекла да јој је жао што, како је навела, није било довољно политичке озбиљности да се, прије неоснованог захтјева за одржавање парламентарних избора, покрене дијалог о изборним условима.

- Али, поштујем став предсједника Србије и владајуће већине да удовољи захтјевима опозиције. ОДХИР нема примједбе тим прије што је већина препорука које су дали већ имплементирана - истакла је Пауновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана