Собрање усвојило закључке о француском приједлогу

Г.С.
Собрање усвојило закључке о француском приједлогу

СКОПЉЕ - Македонско Собрање усвојило је закључке о наставку преговарачког процеса за чланство Сјеверне Македоније у Европској унији.

"За" је гласало 68 посланика, док су посланици најутицајније опозиционе ВМРО-ДПМНЕ напустили Скупштину прије гласања.

Посланици ВМРО-ДПМНЕ и Љевице тражили су одбацивање француског приједлога, који, према њиховим ријечима, води директној асимилацији македонског народа и дуготрајној опструкцији европског пута Сјеверне Македоније.

Посланици су усвајање закључака поздравили аплаузом и у скупштинској сали развили заставу Сјеверне Македоније, као и заставу Европске уније.

Претходно су посланичке групе СДСМ и ДУИ доставиле нове нацрте закључака.

Трећег дана расправа у парламенту је настављена у атмосфери сличној оној јуче и у четвртак током које су посланици опозиције опструисали излагање колега из владајуће већине. Протекла је у напетој атмосфери уз размјену оптужби за издају националних интереса и бугаризацију државе, преносе медији.

У међувремену, пренијели су скопски медији, група грађана и данас је окупљена испред парламента и протестује против француског приједлога.

Демонстранти, наводи се, бацају и тоалет-папир према згради парламента.

Грађани су, подсјећамо, данима протестовали против француског приједлога за деблокаду евроинтеграција Сјеверне Македоније, а било је и већих сукоба, када је повријеђено 47 полицајаца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана