Снијег завијао већи дио Хрватске

Агенције
Снијег завијао већи дио Хрватске

Загреб - Ново снијежно невријеме захватило је прошле ноћи и јутрос западне и централне крајеве Хрватске, па је снијег пао у Ријеци и другим мјестима Кварнерског залива, па чак и на острвима, преносе агенције.

Како је саопштио државни хидрометеоролошки завод, највише је снијега очекивано пало у Горском котару гдје су измјерене висине и преко једног метра.

На велебитском врху Завижан измјерено је 288, а у мјесту Бегово Раздоље 195 центиметара.

У Загребу је пало 25 центиметара, а на Сљемену, врху Загребачке горе измјерено је 122 центиметара.

У Ријеци је пало 17 центиметара снијега, што је узроковало проблеме са саобраћајем у граду, али и у околним мјестима, као и на кварнерским острвима Крку, Цресу и Лошињу који су се такође забијелели.

За разлику од Ријеке, зимска служба у Загребу функционише са моментално активном 181 екипом, па проблема у саобраћају нема, иако је успорен.

Како је саопштено из Хрватског аутоклуба, због снијега се отежано вози у Хрватском приморју, Горском котару, Лици и већем дијелу централне и сјеверозападне Хрватске.

На већини путева проглашени су зимски услови - забрањен је саобраћај за камионе с приколицама и шлепере с полуприколицама, док остала возила морају имати зимску опрему.

Због снијега аутобуси из Далмације према Загребу касне око 90 минута, док се жељезнички саобраћај одвија без тешкоћа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана