Снажно невријеме погодило Макарску

Агенције
Снажно невријеме погодило Макарску

Макарска - Јако невријеме праћено грмљавином и кишом захватило је у четвртка око 8,30 сати већи дио Макарског приморја, за сат и по у граду је пало 27 литара кише по метру квадратном, а температура се са 29 степени Целзијуса спустила на 22 степена, колико је измјерено у десет сати, сазнаје се у макарској Метеоролошкој станици Осејава.

Количина кише може само малим дијелом утицати на доток воде локалних извора, казао је технички директор макарског Водовода Јозе Маркић.

Нагласио је да су у граду већ договорена смањења потрошње воде за полијевање зелених површина, а макарске улице и тргови до даљњега се неће прати, изузев након рибарских вечери.

Према информацији директора Водовода Шимуна Борића за сутра је сазван састанак Надзорног одбора и Управе Водовода Макарска, како би се договориле даље мјере штедње воде и у Макарској и на цијелом Макарском приморју с обзиром да дневна потрошње воде износи и до 35 хиљада квадратних метара па је јуче послије подне дио II висинске зоне у граду неколико сати био без питком водом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана