Смјена Хасанбеговића медијски спин

Срна
Смјена Хасанбеговића медијски спин

Загреб - Посланик Самосталне демократске српске странке /СДСС/ у Хрватском сабору Милорад Пуповац назвао је медијским спином писање "Јутарњег листа" да је ХДЗ спреман да жртвује министра културе Златка Хасанбеговића зарад нове већине у парламенту, уколико то буду тражили посланици националних мањина.

"У Хватској је много спинова у вези са разрјешењем кризе. Биће их и даље све до момента док се не буде видјело који је стварни исход могућ", рекао је Пуповац.


Он није желио да каже да ли га је ХДЗ контактирао у вези са формирањем нове владајуће већине у Хрватском сабору, преносе београдски медији.

Позивајући се на изворе у врху владајуће хрватске странке, "Јутарњи лист" је
данас објавио да је ХДЗ спреман да жртвује Хасанбеговића зарад нове већине у Хрватском сабору, ако то буду тражили посланици националних мањина.

Лист наводи да је "јасно да мањински посланици, посебно чланови СДСС-а и посланик италијанске националне мањине Фурио Радин, са којима је Хасанбеговић ратовао, условљавају евентуалну сарадњу са могућом новом владом одласком актуелног министра културе из Банских двора".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана